Veldindeling

De “Pits” is het gebied waar de modellen geplaatst, geassembleerd, getankt, gestart en getest. Alleen vliegers hebben toegang tot de pits. De pits begint vanaf de tweede ingang naar de flightline.

In de pits worden alleen modelvliegtuigen, modelhelikopters en materiaal geplaatst dat noodzakelijk is om te kunnen modelvliegen, dus GEEN stoelen, banken, tafels e.d.

Bezoekers/Gasten houden zich uitsluitend op in het recreatie gebied. Dit is het terrein dat zich bevind langs de “Flightline” vanaf het clubgebouw de Flyout tot aan de pits. Bezichtigen van modelvliegtuigen door bezoekers/gasten is slechts toegestaan indien dit plaatsvindt onder begeleiding van een lid van de TRMC.

Het is niet toegestaan om in de pits te “taxiën”. Modelvliegtuigen en modelhelikopters worden naar de “Flightline” gedragen. Grotere modellen worden geduwd. Vliegers staan bij elkaar tijdens de start, vlucht en landing in een van de twee voor dit doel gereserveerde vakken.

Het gebruikte vak is afhankelijk van de windrichting en gekozen start richting. Het gebruikte vak wordt door de vluchtleider vastgesteld. Hierdoor is goede communicatie tussen de vliegers onderling mogelijk en wordt de kans op storing van een andere zender op uw model verkleint.