Sinds een paar jaar kan er met echte miniatuur gasturbines gevlogen worden. Dit is een redelijk recente, maar zeer snelle ontwikkeling van de huidige modelbouwtechniek. Er zijn tegenwoordig redelijk veel aanbieders van complete turbinesets, maar er zijn ook leden die zich met de volledige zelfbouw van gasturbines bezighouden. Helaas is het binnen onze vereniging op onze locatie in Boekelo niet toegestaan te vliegen met modellen voorzien van turbine motoren.

Meer informatie op het internet
Een goede bron van informatie is de Gas Turbine Builders Association (GTBA), een vereniging die zich bezighoud met de veilige bouw en operatie van miniatuur gasturbines voor het aandrijven van radio bestuurde modellen. Tegenwoordig bestaat er een overkoepelend orgaan voor het vliegen met gasturbines via het International Jet Model Committee (IJMC)

Jet Veiligheids Brevet
Houd er rekening mee, dat voor het behalen van je Jet Veiligheids Brevet, je al in het bezit moet zijn van het model-motorvliegbrevet. Je kunt dus niet als beginner gelijk met gasturbines “leren” vliegen.