Het meest wordt er op de vereniging gevlogen met methanol aangedreven motorvliegtuigmodellen. Het varieerd van volledig waarheidsgetrouw gebouwde schaalmodellen, tot expirimentele vliegtuigen met zeer extreme vormen. Op ons terrein kan met elk soort model gevlogen worden, en er is een grote verscheidenheid aan modellen te zien op een goede vliegdag.

Welke brandstoffen gebruiken we?
Het meest gebruikte type brandstofmotor “loopt” op een mengsmering van Methanol en synthetische olie. Een veelvoorkomende mengverhouding van ongeveer 90% Methanol en 10% olie, en met de huidige hoogwaardige synthetische olien kan het zelfs nog minder. Verder worden ook wel voor de grote modellen echte Benzine-motoren gebruikt. Deze zijn ook vaak afgeleid van bv. kettingzaag-, of grasmaaier-motoren.

Wat voor typen verbrandingsmotoren gebruiken we?
Voor elk wat wils… We hebben lichtgewicht twee-takt motoren, echte viertakt motoren, en schitterende stermotoren, V-motoren, boxermotoren en turboprops. Meestal speciaal ontwikkeld voor de modelvliegsport. Je kunt je voorstellen dat dit soort motoren een grote investering vragen. Echter zijn er vele soorten tweetakt motoren die voor gunstige prijzen aangeboden worden.

Zelfbouw
Onder ons zijn ook enkelen die motoren niet aanschaffen, maar “gewoon” zelf bouwen. Dit is eigenlijk weer een hobby op zich. Degenen die zich daar mee bezighouden willen daar wel graag over praten.