Welkom “beginner”. Laten we eerst maar eens vertellen dat iedere modelvlieger beginner is geweest! Niemand heeft zomaar ineens een modelvliegtuig of modelhelikopter kunnen vliegen. Modelvliegen moet je leren. Hiermee willen we je niet demotiveren, want gelukkig kan iedereen wel leren om een modelvliegtuig veilig te kunnen besturen. We willen je alleen wel behoeden voor de manier waarop menig modelvliegdroom met de eerste vlucht de grond in werd geboord.

Als je nog nooit een modelvliegtuig bestuurd hebt, ga dan alstublieft niet zelf experimenteren. Bij onze vereniging zijn we ervan overtuigd, dat het zinvol is om eerst, zelfs vóór je een modelbouwdoos hebt gekocht, eens langs een modelvliegclub te gaan en daar mensen te spreken over hoe en wat.

Modelvliegers zijn mensen die graag willen praten over hun bijzondere hobby, en vertellen ook zeker over hun bouwfouten, ervaringen en spectaculaire crashes Bij een modelvliegvereniging kunt je erachter komen wat bijvoorbeeld een geschikte zender/ontvanger combinatie is voor jou model, en welk type model het beste gekocht kan worden zodat je veel plezier kunt hebben van deze toch niet geringe investering. Om je eerste model niet direct stuk te vliegen wordt hij eerst gekeurd. Daarna kan het model ingevlogen worden door een bekwame modelpilot van de club.