Wie zijn wij?
Wij zijn de Twentse Radio Modelvliegtuig Club (T.R.M.C.), een actieve modelvlieg-vereniging in het oosten van Nederland. Ons modelvliegveld is gelokaliseerd op de vliegbasis Twenthe, een 5 Kilometer ten noordoosten van de stad Enschede.
Op dit moment tellen we een 120 leden, zowel actief vliegende leden, als donateurs. Met deze website willen wij u wat nader kennis laten maken met de modelvliegsport in het algemeen, en onze vereniging in het bijzonder. We bestaan uit jeugdleden, leden en donateurs met leeftijden vanaf tieners tot aan gepensioneerden. Hoewel modelvliegen een individuele hobby lijkt te zijn hebben we een gezellig clubhuis, met koffie, frisdranken en diverse snacks. Ook hebben we een feestcommissie die op gezette tijden festiviteiten organiseren.

Wat doen wij?
De leden van onze vereniging hebben als hobby het bouwen van, en vliegen met radiografisch bestuurde modelvliegtuigen. Binnen de T.R.M.C. beoefenen we diverse takken van de modelvliegsport, van het vliegen met zweefvliegtuigen tot en met High-Tech modellen, aangedreven door mini-gasturbines.

Waar vliegen wij?
Zoals al eerder gezegd, zijn wij te gast op de vliegbasis Twenthe, in de buurt van Enschede. En wij mogen daar gebruik maken van de zogenaamde Light Aircraft Strip (LA-Strip), deze is op het midden van het vliegveld, net voor de toren. Ook zijn er verschillende leden die jaarlijks meerdere keren langere weekeinden regelen om op andere plaatsen te vliegen. Zoals hellingvliegen op de Wasserkuppe etc.

Wanneer vliegen wij?
Door de faciliteiten van ons clubhuis is het mogelijk om het hele jaar door te vliegen. Traditioneel is de wintertijd wel een soort “bouwtijd”, maar als het goed weer is, zijn er veel leden aan het vliegen, of er nu sneeuw ligt of niet.