Op een centraal en goed zichtbaar geplaatste rood-witte paal wordt een pion (of emmer) geplaatst door een helikopter vlieger indien hij en eventueel andere helikopter vliegers willen gaan vliegen, of door een vaste vleugel vlieger als hij vindt dat de vlieg sessie met vaste vleugel modellen beëindigd is of moet worden.

Voor de vaste vleugel vliegers geldt dan dat diegene die nog vliegt en vaste vleugel modellen waarvan de motor reeds draait hun vlieg “sessie” kunnen afmaken. Er worden geen motoren gestart om nog een vlieg sessie aan te vangen. Bijtanken met draaiende motor is eveneens niet toegestaan.

De pion wordt verwijderd door een vaste vleugel vlieger indien hij en eventuele andere vaste vleugel vliegers willen gaan vliegen of door een helikopter vlieger als hij vindt dat de vlieg sessie met modelhelikopters beëindigd is of moet worden. Voor de helikopter vliegers geldt dan dat diegene die nog vliegt en helikopters waarvan de motor reeds draait hun vlieg “sessie” kunnen afmaken. Er worden geen motoren gestart om nog een vlieg sessie aan te vangen. Bij tanken met draaiende motor is eveneens niet toegestaan.

Samengevat:

Pion erop: vliegtuigen-sessie wordt beëindigd overeenkomstig gestelde regels, daarna mogen de heli’s vliegen.

Pion eraf : heli-sessie wordt beëindigd overeenkomstig gestelde regels, daarna mogen de vliegtuigen vliegen.

Opmerking: Let wel hoe meer tijd u de andere vliegers gunt hoe meer tijd u zult krijgen. Gebruik de momenten die u heeft om zoveel mogelijk gezamenlijk te vliegen. Hoe meer kisten in de lucht des te meer spanning, plezier en adrenaline u kunt verwachten van de sessie.

Het bestuur wenst u een goede en crash vrije vlucht. Eventuele aanvullingen/opmerkingen kunnen schriftelijk worden ingediend bij het bestuur.